22 Aralık 2024|Pazar,10:36:13
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 22.12.2024
DOLAR
35,1981 0,30
EURO
36,7471 0,92
ALTIN
2.968,65 1,32
BİTCOİN
$96.516 2,51
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçARABULUCULUK VE UZLAŞTIRMA NEDİR?4 dakika da okunur
09 Aralık 2024 - 16:48
09 Aralık 2024 - 16:482 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Taraklı Dijital Merkezi’nde Şiddetin Bahanesi Yok eğitimi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Trendyol iş birliğiyle “Yarının Köyleri” projesi kapsamında kurulan Taraklı Dijital Merkezi’nde “Şiddetin Bahanesi Yok” farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Taraklı Dijital Merkezi’nde Şiddetin Bahanesi Yok eğitimi
MARMARA GÖZ


Proje kapsamında tarihi dokusuna uygun şekilde restore edilip dijital merkez olarak hizmet vermeye başlayan Tarihi taraklı Fenerli Konak’ta gerçekleşen eğitime TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Bilgehan Dikici ve Kurul Üyeleri katıldı.

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ile başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar devam eden 16 günlük aktivizm kapsamında gerçekleşen farkındalık eğitiminde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Ebru Hanbay ve Sakarya Barosu avukatlarından Özlem Zengin tarafından sunumlar eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Eğitimde tüm dünyada sorun olan, kadına yönelik gerçekleşen fiziksel, psikolojik, ekonomik veya cinsel şiddet işlendi. Şiddetin insanlık suçu, kadınların temel hak ve özgürlüklerini ihlal ettiği belirtildi.

Kadına şiddetin temelinde genellikle eşitsizlik, ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet rollerinin yer aldığı, ancak bu şiddetin bireysel değil toplumsal sonuçlar doğurduğu dile getirildi. Şiddetin kesinlikle bahanesi olmadığını belirten eğitmenler şiddet uygulayanların genellikle "öfkelenmek", "saygısızlık görmek" veya "kıskanmak" gibi gerekçelerle kendilerini savunduklarını belirterek bunların gerekçe olmadığına dikkat çekti. Çözümün ise eğitim ve farkındalık, hukuki düzenlemeler ve yaptırımlarla caydırıcı cezalar, destek hizmetleri ve soruna karşı toplumsal dayanışma olduğu vurgulandı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç