26 Haziran 2024|Çarşamba,07:35:02
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.06.2024
DOLAR
32,9653 0,28
EURO
35,3476 0,19
ALTIN
2.455,89 0,17
BİTCOİN
$61.774 0,85
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
24 Kasım 2023 - 16:30
24 Kasım 2023 - 16:302 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Alaattin Usta minyatür ayakkabılarıyla rekorlar kitabına girmek istiyor

Akyazılı 59 yıldır dericilik, ayakkabı imalatı ve tamiri yapan 74 yaşındaki Alaattin Uzun, yaptığı 3 milimetre boyundaki ayakkabılarıyla Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedefliyor.

Alaattin Usta minyatür ayakkabılarıyla rekorlar kitabına girmek istiyor
Toprak Turizm


Haber : Mine Yıldırım

İlçede uzun yıllardır ayakkabıcılık yapan "Antikacı" lakaplı alaattin uzun, iğne ucu ile yaptığı en küçüğü 3 milimetre boyundaki ayakkabılar ile görenleri şaşırtıyor. 

İlerleyen yaşına rağmen mesleğini sürdüren Uzun, minyatür ayakkabıları yapmaktan büyük zevk aldığını söyledi. 

Minyatür ayakkabıları yaparken hiç zorlanmadığını ifade eden Uzun, "İğne ucu ile yapıyorum. Topuklu, bağcıklısı, bağcıksızı da var her türlüsünü yapıyorum. Kendi merakım üzerine başladım. rekorlar kitabına başvuruda bulunmak istiyorum. 3-4 milimler daha ufağı olmuyor." dedi. 

Minyatür ayakkabıları gören bir profesörün kendisini İngiltere'ye götürmek istediğini anlatan Uzun, şunları söyledi: "Alaattin Bey, İngiltere'ye gitmek ister misiniz' dedi, ben de 'tabi gitmek isterim' dedim. 'Oraya giderseniz birinci olursunuz' dedi. Gitmedim, gitmeyi düşünüyorum fakat dükkanım yalnız şuanda çırağım yok, benden başka kimse olmayınca bırakamıyorum, müşterilerimde çok o yüzden bırakamıyorum."

Mesleğine bir ustadan eğitim almadan başladığını aktaran alaattin uzun, telefon ve çakı kılıfları, çanta tamirleri, ayakkabı, bot ve deri montların boyasını, tamiri ile fermuarlarını yaptığını belirtti. 

Meslek hayatı boyunca 17 çırak yetiştirdiğini dile getiren Uzun, "Şuan her biri İstanbul, Ankara, İzmir, Adapazarı'nda çalışıyorlar. Bu meslek Türkiye için çok önemli bir meslek, bu mesleği yapmam da çok güzel duygularım var yani şöyle tamir yaparak kişileri sevindiriyorum, yeni ayakkabı almaktan da vazgeçiriyorum. Deri montların her türlü boyalarını, tamirlerini ve yakalarını söküp yapıyorum ve müşterilerimi memnun ediyorum. Kunduracılık, el işleri yaparken mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç