10 Nisan 2025|Perşembe,09:19:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 10.04.2025
DOLAR
37,9933 0,04
EURO
41,8522 0,55
ALTIN
3.807,80 1,13
BİTCOİN
$82.104 8,32
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
04 Nisan 2025 - 10:34
04 Nisan 2025 - 10:341 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
1 dakika da okunur
0 yorum

Kavgada fırlatılan armut silah sayıldı

Yargıtay, bir trafik kavgasında karşı tarafı yaralamak amacıyla fırlatılan armudu silah olarak nitelendirdi.

Kavgada fırlatılan armut silah sayıldı
MARMARA GÖZ


Antalya'da 27 Temmuz 2021’de F.A., arkadan gelen bir otomobilin korna çalarak tacizde bulunması üzerine “dur” işareti yaptı.

Kırmızı ışıkta aracından inen İ.A., F.A’nın kapısını açıp bağırarak elindeki armudu ona fırlattı ve olay karakola taşındı.

YARALAMAYA TEŞEBBÜS İDDİASI

Sabah'ın haberine göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, İ.A.’nın “silahla kasten yaralama” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Antalya 3. Asliye Ceza Mahkemesi, İ.A.’nın “silahla basit yaralama” suçundan beraatine hükmederken, F.A. kararı istinaf mahkemesine taşıdı.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

DOSYA YARGITAY’A GİTTİ

F.A., bu kez dosyayı Yargıtay’a götürdü.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, armudun saldırı sırasında doğrudan yaralama aracı olarak kullanılmadığını, ancak bir eşyanın fiilen saldırıda kullanılması halinde silah sayılabileceğini belirterek, olayda armudun silah olarak kabul edildiğine hükmetti.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç