18 Ekim 2024|Cuma,09:47:12
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.10.2024
DOLAR
34,2371 0,35
EURO
37,1662 0,29
ALTIN
2.980,99 0,90
BİTCOİN
$68.192 1,14
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
25 Temmuz 2024 - 16:36
25 Temmuz 2024 - 16:363 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

96 yıllık lezzet yolculuğunu anlattı

SUBÜ Sapanca MYO Medya ve İletişim Programı’nın yürüttüğü ‘İş’te Sakarya’ isimli proje kapsamında, ‘Köfteci İsmail’ firmasının üçüncü kuşak temsilcisi Yavuz Köprülüoğlu, 96 yıldır sürdürdükleri lezzet yolculuğunun hikâyesini anlattı.

96 yıllık lezzet yolculuğunu anlattı
MARMARA GÖZ


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı tarafından yürütülen, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (SATSO) desteklediği ‘İş’te Sakarya’ isimli proje kapsamında; Köfteci İsmail firması ziyaret edildi. İşletmeyi yerinde inceleyen proje ekibi, firmanın üçüncü kuşak temsilcisi Yavuz Köprülüoğlu ile video röportaj gerçekleştirdi. Köfteci İsmail, 1928 yılında Makedonya’dan Adapazarı’na göç eden Pirlepelili Mehmet Ağa ve oğlu İsmail Köprülüoğlu ile Karaağaç Dibi Orta Bulvar’da küçük bir dükkânda yoğurt ve köfte yaparak işe başladı. Firma üçüncü kuşak temsilcileri tarafından faaliyetini sürdürüyor. ‘İş’te Sakarya’ projesi, Sakarya ekonomisine katkı sağlayan işletmeleri geniş bir perspektiften ele almayı ve girişimcilik hikâyelerini dijital ortamda kaydetmeyi hedefliyor. 

Yöresel ürünleri turistler ile buluşturuyoruz

96 yıllık lezzet mirasını taşıdıklarını ve bununla önemi bir görev üstlendiklerini belirten ‘Köfteci İsmail’in üçüncü kuşak temsilcisi Yavuz Köprülüoğlu, “Lezzet ve kaliteyi geleneklerimizden ödün vermeden bugünlere getirmek işletmemiz için en önemli faktörlerden biri. İşletmemiz Sakarya'nın ekonomik ve kültürel yaşamına, tanıtılmasına önemli katkılar sağlıyor ve ayrıca Köprülüzade Fırın Lokantası ile farklı lezzetleri ve kabak tatlısı gibi yöresel ürünleri turistler ile buluşturuyor.  50 çalışan ile ortalama günlük 1.000 kişiye hizmet veren işletmemiz, kültür aktarımının önemli taşıyıcılarından biri olarak ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Firma ekibi

Sapanca MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Koç'un koordinatörlüğünde yürütülen İş’te Sakarya’ proje ekibinde; Dış Ticaret Bölümü Başkanı Doç. Dr. Füsun Çelebi Boz, Doç. Dr. Aydın Bağdat ve Medya İletişim Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Servet Sezgin yer alıyor. Ayrıca projede Medya İletişim Programı öğrencileri Berkay Mustafa Yavuz, Handenur Belgühan, Doğa İngenç, Beyza Topal, Meral Akyüz ve Mustafa Eşsiz de aktif görev alarak uygulama becerilerini geliştiriyor.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç