05 Haziran 2024|Çarşamba,23:33:21
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 05.06.2024
DOLAR
32,2138 1,09
EURO
35,0877 1,12
ALTIN
2.438,55 0,07
BİTCOİN
$71.339 1,62
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç4 Soruda Devre Tatil Sözleşmelerine Yönelik Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk4 dakika da okunur
09 Ekim 2023 - 12:04
09 Ekim 2023 - 12:046 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Hobi olarak başladığı üretimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edildi

Bir tekstil fabrikasında kıdemli sistem analisti olarak çalışan Canip Bozkurt, kamplarda kullanmak için aldığı balta sapları ve kılıflarını beğenmeyince kendi sap ve kılıfını yaptı.

Hobi olarak başladığı üretimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edildi
MARMARA GÖZ


Haber: Mine Yıldırım

akyazı'da bir fabrikada kıdemli sistem analisti olarak çalışan 46 yaşındaki canip bozkurt, Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'a hediye edilen baltanın sapını ve deri kılıfını yaptı. Kampta kendi kullanımı için balta sapı ve kılıf yapan Bozkurt, bugün sipariş üzerine balta sapı ve deri kılıfı yapıyor. 

Marangozluk geçmişi olmayan Bozkurt'un kendi için yaptığı balta sapı ve kılıflar çevresi tarafından beğenilmeye başlayınca sipariş üzerine üretim yapmaya başladı. 

Bozkurt'un el emeği ürünleriyle hazırladığı balta 23 Nisan'da akyazı recep tayyip erdoğan Spor Kompleksi açılış töreni için akyazı'ya gelen Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'a hediye edildi. 

Kampı çok sevdiğini söyleyen canip bozkurt, balta sapı ve kılıf yapmaya başlama hikayesini şöyle anlattı "

Kampı çok seviyorum kamplara gidiyorum. Hazır aldığım baltalar beni çok tatmin etmedi. Daha ergonomik daha estetik balta arayışına başladım ve kendim üretebileceğime kanaat getirdim. Keser ile başladım ilk yaptığım ürünler çok komikti, istediğim sonuçlara ulaşamadım daha sonra üzerine emek, çaba ve zaman harcayarak daha iyi konumlara getirdim tamamen el emeği ürünler üretmeye döndü. Deri de çok ilgimi çeken bir konuydu. Bunu da yapabilirim diye düşünerek kendimi geliştirmeye başladım. İlk yaptığımda modeller komikti, yamuktu, kötüydü tabi el alışkanlığı kazandım doğru malzemeleri kullanmaya başladım. Bir ürün haline getirdim. Çevrem buna ilgi gösterdi dolayısıyla şimdiki bulunduğumuz yere geldim."

SİPARİŞ ÜZERİNE YAPIYORUM

Ahşapın üzerine talep edildiği takdir de kullanacak kişinin ismini, tuttuğu takımı, oğlunun ismi veya şirketinin ismi gibi şeyleri ahşap yakma makinesi ile ahşapın üzerine el ile yazdığını anlatan Bozkurt; "Burası benim için bir ticarethane değil. Burası gelip kafamı dinlediğim, rahatladığım dünyayı dışarıda bıraktığım yani dünyanın telaşını dışarıda bıraktıp farklı bir dünyada yaşama isteğiyle birlikte başladı. Kapıyı kapattığım zaman dünyanın dertleri dışarıda kalıyor. Ürünlerim direkt satışa yönelik değil sipariş üzerine oluyor, tamamen tüm aşamaları el işçiliğiyle yapılıyor. Seri üretimi zaten her yerden alabiliyorsun onun çok fazla bir özelliği yok herkeste var ama bu size özel yapılmış ürün onun için bence fazlasıyla özen gösterilmesi gerektiğini kanaatinde olduğum için saatlerimi harcıyorum, keyif alıyorum." dedi. 

CUMHURBAŞKANI'NA HEDİYE EDİLEN BALTA VE KILIFI

Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı ürünler için konuşan Bozkurt; "Cumhurbaşkanına yapma süreci çok heyecanlı süreçti. Yapılan işin, katma değerli işin Cumhurbaşkanına hediye edilecek seviye de görülmesi ile birlikte beni çok heyecanlandırdı. Ben bu işi 2,5 günde tamamladım fakat akşam 8'den sabah 6'ya kadar çalıştım yani atölyede sabahladım. 2 günde ahşap kısmını tamamladım, üçüncü günde de deri kısmını tamamen geleneksel yöntemle çift iğne el dikimi ile yaptım. 2,5 günlük müthiş heyecanlı bir hikaye aslıda ve detayları sabahlara kadar süren çalışmalar sabır, dinlenme, heyecan, terleme, yani içerisinde o kadar çok şey var ki ama sonuçta ortaya çıkan ürün benim için müthiş bir gurur, benim çocuklarıma müthiş bir gurur hikayesi aslında." diye konuştu.

EN İYİSİNİ NASIL YAPABİLİRİM 

Bir alanda uzmanlaşmanın önemini vurgulayan Bozkurt; "Kılıç, bıçak, metalle ilgili ürünler de soruluyor ama ben şuna inanıyorum, bir alanda uzlaşmanın önemine binaen sadece balta üzerine çalışıyorum. Daldan dala atlayıp hiç bir şey yapmamaktansa veya her alanda çok az yelpaze de bir şeyler yapabilmek değil ben baltayı yapıyorum en iyisini nasıl yapabilirim, bu konuda nasıl uzmanlaşırım, bu konuda nasıl kendimi geliştirebilirim hep bu yönde devam etti onun için sadece balta üzerine çalışıyorum, balta üzerine kendimi yetiştirmeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı. 

İKİ TANE HEDEFİM VAR BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Bozkurt, birinci hedefini gerçekleştirdiğini, sıfır noktasında çıktığım bir işte belirli seviyeye getirip daha sonrasında da bunun kabul görmesiyle birlikte yani sabır, çaba, azim, gayretle birlikte bir başarıya ulaştığına inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımıza yaptığım balta ile birlikte ben çocuklarıma güzel bir başarı hikayesi bıraktığıma inanıyorum. Sıfır noktasından başlayıp, insanın istediği zaman nerelere kadar neler yapabileceğini benimle birlikte yaşadılar bu hatırayı onlara bırakmaktı, birinci hedefimi başardım ki Türkiye'nin de çeşitli yerlerinden, arkadaşlarına tanıdıklarına ürünler yaptığını onlarında çok memnun kaldıladıklarını ifade etti.

BUNU EN İYİ AKYAZILILAR YAPAR

İkinci hedefinin bu işi en iyi akyazılılar yapar dedirtmek olduğunu söyleyen canip bozkurt; "Nasıl ki bir sürmenenin bıçağı, Erzurum'un oltu taşı varsa, İzmit'in pişmaniyesi, Gaziantep'in baklavası varsa ben outdoor kamp hayatında kullanılan özellikle yani ben balta ile ilgilendiğim için kendi alanımda akyazı bölgesi denildiği zaman bir balta en iyi akyazı da olur bu baltalar dedirtmek istiyorum. Son nefesime kadar olan hayalim bu. Benim gibi hobi olarak başlayıp, bu işi sevip devam ettirip bu işin en iyisini akyazılılar yapıyor, bakacaksan oradan bak dedirttirmek aslında. İnsanları biraz daha üretime, kaliteye yönlendirmek tek amacım bu." dedi.

 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç