06 Haziran 2024|Perşembe,07:32:30
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 06.06.2024
DOLAR
32,2876 0,22
EURO
35,2792 0,61
ALTIN
2.460,13 0,83
BİTCOİN
$70.959 0,04
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç4 Soruda Devre Tatil Sözleşmelerine Yönelik Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk4 dakika da okunur
09 Mart 2023 - 10:42
09 Mart 2023 - 10:422 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ ve Düzce Üniversitesi işbirliği yapacak

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Düzce Üniversitesi (DÜ) arasında ortak bilimsel çalışmaların yapılmasını içeren bir işbirliği protokolüne imza atıldı.

SAÜ ve Düzce Üniversitesi işbirliği yapacak
Toprak Turizm


Sakarya Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sakarya Teknokent Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu ve DÜ Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdurrahim Aydın katıldı.

Her iki üniversitenin bilim insanları tarafından ortak araştırma projelerinin geliştirilmesi ve uygulanmasının yapılması amaçlanan protokol çerçevesinde; SAÜ ve DÜ kriz anlarında arama kurtarma faaliyetlerinde ortak hareket etme, Avrupa Birliği ve TÜBİTAK ile ilgili ortak projeler geliştirme, Teknokentlerin birlikte çalışması ve laboratuvarların ortak kullanımı konusunda birlikte çalışacak.

SAÜ ve DÜ arasında kurumsal iş birliği sağlayacak ve SAÜ'nün 'Araştırma Üniversitesi' olma hedefinde önemli bir destek sağlayacak bu protokol çerçevesinde iki üniversitenin ortak proje, araştırma ve eğitim imkanlarından karşılıklı yararlanarak ortak hareket edilmesi kapsamında kaynak ve imkanlar karşılıklı olarak kullanıma açılacak. Anlaşma çerçevesinde iki üniversite için sürdürülebilirlik çalışmalarının yapılması ve iş birlikleriyle iki şehrin istihdamına katkı sağlanacak.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Al, DÜ Rektörü Prof. Dr. Sözbir'e yapacakları ortak çalışmalardan dolayı memnun olduklarını söyleyerek, ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç