28 Mayıs 2024|Salı,21:31:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.05.2024
DOLAR
32,2157 0,26
EURO
35,0077 0,12
ALTIN
2.440,73 0,46
BİTCOİN
$67.850 3,22
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaHisseli Kurbandaki Tehlike!6 dakika da okunur
13 Mayıs 2024 - 16:35
13 Mayıs 2024 - 16:352 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de Sait Faik Abasıyanık paneli

Sakarya Üniversitesi Rektörlük Türk Dili Bölümü ve Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nin “Sait Faik Günleri” kapsamında ortaklaşa düzenlediği “Bir İnsanı Sevmek” isimli panel, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

SAÜ'de Sait Faik Abasıyanık paneli
Yön Bul Akademi


Rektörlük Türk Dili Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Serhat Demirel'in oturum yöneticiliği yaptığı panele, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Prof. Dr. Engin Yılmaz ile Öğretmen ve Şair Ercan Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Panelde, Sait Faik'in edebiyatı üzerine değerlendirmeler yapılarak, eserlerinden alıntılarla zenginleştirilmiş bir inceleme sunuldu. Demirel konuşmasında; “Sait Faik bu şehrin önemli bir değeri. sakarya’nın Adapazarı’nın bir değeri. Biz de sakarya Üniversitesiyiz dolayısıyla burada hemen her sene ya da yılda birkaç kez Sait Faik’i anmak bizim için bir onur meselesi olmaktadır” dedi. Katılımcılara teşekkür eden Demirel, sözü panel konuşmacılarına bıraktı.
Konuşmacılar, Sait Faik'in eserlerinden örnekler vererek dinleyicilere yazarın sanatını ve eserlerini daha yakından tanıma fırsatı sundu. Prof. Dr. Engin Yılmaz, konuşmasını Sait Faik'in bir kitabından etkileyici bir alıntıyla sonlandırırken, alıntıyı katılımcıların kendilerinin bulmalarını söyledi. Ercan Yılmaz ise Abasıyanık'ın "İpekli Mendil" hikayesi üzerine bir analiz sundu. Bu etkinlik, Sait Faik Abasıyanık'ın edebi mirasının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Panele akademisyenler ve öğrenciler tarafından katılım sağlandı. Öğr. Gör. Dr. Engin Ömeroğlu tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdiminin ardından Cemil Meriç Lisesi öğrencilerinin “Bohça” öyküsünü canlandırması izleyicilere sunuldu.  Soru cevap kısmının ardından panel sona erdi.

 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç